Tuhat Yksi Peliä

Jos pelaat koskaan klassista pasianssia, saatat huomata, että tuhannesta yhdestä kortista löytyy yksipuolinen kuolla, jota voidaan käyttää joko kortin kääntämiseen tai sen asettamiseen kannen pohjaan. Luultavasti tiedät myös tämän, koska tämä on yksi tapa tehdä pelistä hauskempaa ja haastavampaa! Sama periaate koskee “One Thousand One Card Solitaire” -haastetta, joka on yksi suosituimmista peleistä maailmassa. Tässä artikkelissa kerromme kuinka pelata peliä, ja sinäkin voit voittaa muutamia hienoja palkintoja, kaikki yhden yksinkertaisen sääntömuutoksen ansiosta:

Ensinnäkin, ennen kuin aloitamme, selvitämme jotain: pelisäännöt ovat hyvin yksinkertaisia. Tuhat yksi kortilla on vain neljä mahdollista siirtoa. Voit kääntää minkä tahansa kortin ympäri, sijoittaa sen pohjalle, ottaa sen takaisin ulos! Ei ole muuta vaihtoehtoa. Pohjimmiltaan mitä enemmän käsiä pelaat, sitä enemmän vaihtoehtoja sinulla on, joten aloita jo!

Nyt voit todella pelata peliä aloittamalla asettamalla viisi korttipaikkaa kuvapuoli alaspäin. Sitten sinun on valittava kortti niiden joukosta. Muista miettiä huolellisesti, mitä haluat saada kasasta – ehkä haluat kerätä pisteitäsi tai ehkä haluat roskakoriin ja saada pisteitä. Voit aina vaihtaa kortteja paalujen välillä, kunhan molemmat kasat ovat saavuttaneet useita kortteja yli kaksikymmentäyksi. Muista kuitenkin, että kun valitset hylättävän kortin, sen on oltava samanlainen kuin nykyisen käden ylin kortti.

Nyt yksinkertaisesti kiertää pelialuetta ja poimi tuhat yhtä korttia kerrallaan. Jatka tätä prosessia, kunnes olet hävittänyt kaikki kortit. Sen jälkeen olet kääntänyt koko pelialueen ylösalaisin. Aseta nyt vielä yksi tuhat korttia kuvapuoli ylöspäin edellisen tuhannen yhden kortin päälle. Sinun on jatkettava tätä, kunnes sinulla on jäljellä tuhat ja yksi ainoa kortti.

Sinun on pidettävä tämä yksi kortti pystyssä, vaikka se ei ole tuhat yksi kortti. Jos et tee tätä, sinun on pakko pudottaa se alas poimiaksesi toisen. Nyt on sinun vuorosi, ja sinun on valittava pidettävä kortti; viimeisenä paljastettu kortti. Lisäksi voit säilyttää kaikki kortit, jotka olet hankkinut pelin ensimmäisen vaiheen aikana. Pelin tarkoituksena on kerätä mahdollisimman monta pistettä, joten on tärkeää, että harkitset, kuinka kukin kortti voisi auttaa sinua.

Muista, että useimmissa peleissä joudut todennäköisesti hylkäämään kortin tai kaksi, koska sillä ei ole enää järkeä. Kortin hävittämisessä ei ole mitään vikaa, jos se on sinulle hyödytöntä, mutta on tärkeää pitää mielessä, että kortin pitäminen lähellä ei yleensä ole hyvä idea. Itse asiassa on erittäin helppo selvittää, mitä kukin kortti tekee, joten älä unohda pitää kortteja, jotka voisivat auttaa tiimiäsi.