Rizk 25 €

Riisi on suosittu ruoka monissa maailman maissa. Sitä voidaan syödä päivittäin, ja riisilajikkeita on monia; ruoanlaittoon ei kuitenkaan aina ole helppoa. On joitain menetelmiä, jotka ovat suositumpia kuin toiset, mutta kaikki ne edellyttävät jonkin verran asiantuntemusta. On joitain tekniikoita, joita voit oppia ammattilaisilta, ja toiset voit noutaa itse. Riisin keittämisen oppiminen auttaa sinua nauttimaan tästä maukkaasta etelän katkoksesta.

Yksi tärkeimmistä asioista, jotka on syytä muistaa riisiä kypsennettäessä, on se, että se on kypsennettävä täysillä. Sen lisäksi, että sitä on kypsennettävä perusteellisesti, sitä on myös jatkuvasti sekoitettava. Mitä kauemmin riisi kypsyy vedessä, sitä paremmin se yleensä maistuu. Muista myös, ettet keitä sitä; kiehuva riisi pyrkii vähentämään sen ravintoarvoa merkittävästi.

Riisin keittämisen yhteydessä on hyvä käyttää riisijäämää. Kun teet riisiä, lisää kaksi kupillista vettä kattilaan. Kun olet lisännyt vettä, peitä kattila tiukasti ja kiehauta. Kun vesi alkaa kiehua, sammuta poltin ja poista kansi. Anna riisin kypsyä vedessä noin kaksikymmentä minuuttia. Kun riisistä on tullut pehmeää, poista se pannusta ja aseta se suureen kulhoon.

Seuraava vaihe riisin keittämisessä on lisätä suolaa ja mustapippuria veteen. Lisää sokeri tai ruskea sokeri samalla sekoittaen jatkuvasti. Sekoita nämä ainesosat huolellisesti, kunnes ne on yhdistetty perusteellisesti. Kun ainekset on yhdistetty kokonaan, vesi on saatettava kiehumaan ja sammuttamaan.

Kun riisi on kypsynyt, poista se lämmönlähteestä ja aseta se isoon tarjoiluastiaan. Sekoita loput ainesosat yhteen, kunnes ne ovat täysin sisällytetty riisiin. Tarjoile sitten riisiä muiden ainesosien kanssa. Tarjoile riisiä kinkun tai tonnikalasalaatin kanssa.

Jos et ole kovin hyvä riisin keittämisessä itse tai sinulla ei ole aikaa tehdä niin, voit aina palkata jonkun muun tekemään sen. On monia ravintoloita ja catering-yrityksiä, jotka tarjoavat noutoruokaa. Nämä yritykset toimittavat ruoan suoraan kotiisi. Näin sinun ei tarvitse huolehtia riisin valmistamisesta ja odottamisesta sen kypsymisen aikana. He yleensä tarjoilevat sitä kuumana. Jos et pidä kylmästä, ravintolan henkilökunta saattaa pystyä tuomaan sen pöydällesi lämpimänä.