Oppi Ja Ilo

Yllä oleva musikaali, nimeltään “Oppi ja ilo” säveltäjä / näyttelijä Ben Kingsley on upea ja liikuttava virsi uskolle. Perinteisiä soittokelloja, kosketinsoittimia ja akustista kitaraa käyttävä kappale herättää lämpimän, tutun tunnelman varovasti soitetuilla näppäimillä ja varovasti kynittyillä kielillä. Se on jatkuvasti luokiteltu suosikiksi lukuisissa myydyimpien kristillisten kappaleiden luetteloissa.

Vaikka se ei todellakaan ole ensimmäinen laulu, jonka monet kristityt kuulevat opin ja ilon suhteesta, se on epäilemättä hyvä paikka aloittaa. Itse asiassa useimmilla kirkon kirjoittajilla on ainakin yksi virsi, jolla on kaikki tarvittavat elementit suurenmoisen opetusvälineen luomiseen. Tarvitaan vain yksi tunnettu virsi, joka välittää rakkauden ja kiitoksen sanoman saarnaajille ja heidän seurakunnalleen. Valitettavasti liian monet tämän päivän kristilliset johtajat näyttävät unohtaneen, mitä eilisen virsien tarkoituksena on välittää. Ilman nostalgiaa ja merkitystä nykypäivän kristinusko puuttuu kipeästi viisauden syvyydestä, joka löytyy aikaisemmista totuuksista.

Halu nykypäivän kristittyjen löytää tuoreita ja hyödyllisiä opetuksia on saanut monet palaamaan taaksepäin Billy Grahamin työhön, joka tunnetaan parhaiten kuuluisasta “saarnasarjastaan” televisiossa. Graham oli kuuluisa voimakkaiden sanojen ja mieleenpainuvan musiikin käytöstä saarnoissaan. Hänen saarnansa olivat kuin tarinoita, jotka jättivät yleisölleen pysyvän vaikutelman, joskus yhdessä yössä. Hän teki tämän ottamalla heidät suoraan uskovan sydämeen, mikä joidenkin mielestä on tärkein osa suhteessa Jumalaan.

Saarnaajien tulisi siis hyödyntää klassista oppia koskevaa laulua kuuntelemalla heitä innoittamaan heitä puhumaan ja opettamaan sydämestä. Jos he eivät pääse tarinaan maailmankaikkeuden luomisesta ja ennen sitä tapahtuneista suurista tapahtumista, he eivät todellakaan tunne olevansa yhteydessä yleisöön. He voivat lukea pitkiä selityksiä opista useista teologisista kirjoista, mutta jos he eivät todellakaan elä oppia ja miten se soveltuu heidän elämäänsä, he eivät innostu jakamaan sitä muiden kanssa. Joten hyvällä saarnaajalla on oltava tapa soveltaa oppia käytännössä.

Ei riitä, että kristityllä on vain hyviä sanoja. Pelkästään hyvät sanat eivät saa ihmisiä innostumaan saarnojesi kuuntelusta. Saarnalla on oltava valtava vaikutus niihin, joita palvelet. Jos sinulla on vain hyviä sanoja, kukaan ei ymmärrä, mistä puhut. On kriittistä oppia käyttämään oppia ja laulua vaikuttamaan muihin tulemaan paremmiksi kristityiksi, ja sillä on myös valtava vaikutus kirkkoon yleensä.

Kun alat saarnata oppia ja puhua Jumalan Sanasta, huomaat, että ihmiset reagoivat siihen hyvin. He haluavat kuulla lisää. Ja kun pystyt palauttamaan heidät takaisin Jumalan todelliseen sanaan kaikella voimalla ja rakkaudella, joka sillä on heille, niin olet edistynyt valtavasti edistyessäsi tavoitteen saavuttamisessa tulla erinomaiseksi kristilliseksi opettajaksi. Jos vietät aikaa saarnataitojesi täydentämiseen, voit sitten kannustaa muita ottamaan seuraavan askeleen kohti elämäänsä Jeesuksen tuntemana.