Kuinka Tehdä Oma Peli

Pelin kehitys vs pelisuunnittelu on keskustelu, joka raivostuu edelleen videopelialalla. Tässä artikkelissa tarkastelemme pelikehityksen ja pelisuunnittelun yhtäläisyyksiä ja sitä, miten voit käyttää näitä eroja saadaksesi ideasi paremmin. Pelin kehittäminen tarkoittaa pelin luomisprosessia konseptista valmistumiseen, mutta yleensä asiakkaalta vain vähän tai ei lainkaan. Pelisuunnittelu käsittelee muttereita ja pultteja siitä, kuinka peli toimii ja mitä pelaamiseen lopulta päätetään.

Kuinka tehdä oma peli: 5 vaihetta. Vaihe 1: Tutki ja käsittele peliäsi. Varmista, että tiedät mitä haluat tehdä pelillesi, ennen kuin aloitat ohjelmointikielen käytön. Siellä on paljon työkaluja, mutta suosittelen pitämään niistä kiinni kehityksesi alkuvaiheessa. Valitse yksinkertainen, jolla on matala oppimiskäyrä.

Vaihe 2, kun olet tehnyt tutkimuksen ja käsittänyt ideasi, mieti, millainen tekniikka sopisi tarpeisiisi. Jos teet iPhone- tai iPad-pelisovellusta, jolla on hyvin samanlaiset ominaisuudet kuin olemassa olevilla peleillä, on paljon helpompaa kohdistaa iPhonen ja iPadin käyttäjille markkinoinnillasi, koska nämä ovat todennäköisimpiä laitteita, jotka soittavat sinun sovellus. Jos ideasi on kuitenkin ainutlaatuinen tai kilpailee mobiilipelialustojen, kuten Android, Gamefy tai Wii, kanssa, tarvitset toisen alustan. Onneksi voit oppia tekemään oman pelisovelluksesi kohdistamalla johonkin näistä alustoista.

Vaihe 3, kun sinulla on perustiedot oman pelin tekemisestä, palaa udacityyn ja etsi ohjelmointikieleen keskittyvät kurssitarjonta. Kaksi suosituinta vaihtoehtoa ovat Unity ja Photoshop. Vaikka siellä on muitakin vankkoja vaihtoehtoja, nämä kaksi tarjoavat suurimman toiminnallisuuden hintaan, joka on ystävällinen aloittelijoille.

Vaihe 4, kun olet suorittanut pari opetusohjelmaa jommallakummalla näistä kahdesta suuresta alustasta, haluat aloittaa prototyypin kehittämisen. Suosittelen käyttämään Unityä, koska tämän alustan opetusohjelmat on suunniteltu toimimaan useilla käyttäjätasoilla. Lisäksi monet edistyneet toiminnot eivät ole käytettävissä Unityssä. Sitä vastoin Photoshopin opetusohjelmat ovat hyvin tarkkoja aloittamisesta tasolta nolla ja nouseminen, mutta useimmat ihmiset aloittavat jonkinasteisella kokemuksella maksimoidakseen oppimisensa.

Ja nyt tärkein osa videopelin tekemisen oppimisessa: projektin viimeistely. Jos olet valmis tuote, voit palata takaisin ja oppia lisäämään ääni-, valaistus- ja erikoistehosteita. Kun olet luonut valmiin tuotteen, sinun kannattaa viedä se asiantuntijalle. Useimmat pelikehityskoulut auttavat sinua saamaan ensimmäisen työpaikan ohjelmointimaailmassa, joten sinun kannattaa löytää koulu, joka sopii parhaiten tarpeisiisi ja tavoitteisiisi. Kysy ympäriltäsi tai lue arvosteluja verkossa. Jos haluat tosissaan oppia tekemään videopelin, lupaan olla tyytyväinen tuloksiin.